Stress aanpakken.

Hoe kom je tot de eerste stap?

Situatie

Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van stress gerelateerde lichamelijke klachten. Maar liefst ¾ doet er zelf helemaal niets aan.

Uitval van mensen ligt op de loer. Het aandeel mensen met een burn-out is inmiddels 14,6 % (ca. 1 op 7).

Door de social media zijn mensen 24/7 verbonden. Onderscheid tussen werktijd en vrije tijd vervaagt. Met name jongeren zijn overtuigd altijd bereikbaar te moeten zijn. Werkgevers gaan hier veelal ook van uit.

De druk neemt steeds verder toe. Er moeten steeds meer ballen tegelijkertijd in de lucht gehouden worden. Het moeten-moeten-gevoel wordt steeds vaker ervaren (“beleefd”).
Stress: Reduceren of beter, voorkomen

Ongezonde stress (spanning) ontstaat als je last hebt van onzekerheid, angst en zorgen. Denk aan (studie)keuzes, werksituaties, mantelzorg, relatieproblemen of financiële vraagstukken.

De spanning die je dan ervaart, zorgt ervoor dat je lichaam uit balans raakt. De stress kost je lichaam veel energie en dat gaat ten koste van je gezondheid. Er ontstaan klachten.

Je kunt zelf veel doen om stress eerder een halt toe te roepen en je lichaam gezond te houden.

Stream Integrale Massage helpt je graag verder op weg met de vraagstukken waar jij persoonlijk tegenaan loopt en helpt jou om jouw lichaam in balans te houden.


Werk & stress

Uitval van mensen ligt op de loer. Verzuim door werkstress kost werkgevers jaarlijks 2 miljard euro. Met name kwetsbare functies zijn de achilleshiel in menig bedrijf. Daarbij komt dat het juiste talent schaars wordt.

Organisaties worden steeds zuiniger op hun mensen. Werkgevers worden uitgedaagd doelgericht te komen met voorstellen en in te spelen op wensen van hun medewerkers. Niet alleen financieel of op het gebied van kennis of vaardigheden, maar juist ook ter bevordering van gezondheid. Daartoe wordt bijvoorbeeld samenwerking gezocht met een fitnesscentrum. Steeds vaker ook met een (integraal) masseur.

Samen werken aan gezond management en vitale medewerkers.

Wil jij weten wat je stressniveau is? En hoe je stress in de toekomst voor kunt zijn?

Loop je rond met stressklachten en wil je die te lijf?

Hoe bepaal je een stressniveau en wat te doen om stress te voorkomen?

Stress preventie voor bedrijven


Integrale Massage en - Massagetherapie helpen.


Massage herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam zonder dat het bijwerkingen geeft, zoals medicijnen dat wel vaak te zien geven.


Wetenschappelijk is aangetoond dat massage het immuunsysteem verbetert en stress en agressie verminderen.

Ook is aangetoond dat massage een doeltreffende manier is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

(bron: Journal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Mark Rapaport en werd uitgevoerd aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles in de VS).


Stream Integrale Massage helpt bij gezondheidsbevordering in bedrijven.

Door het actief inzetten van persoonlijke behandeltrajecten rond stress(-klachten) en/of een stresspreventieprogramma, op individueel- en teamniveau.

Op aanvraag presenteren wij daarvoor een maatwerkofferte, afgestemd op uw vragen en behoeften aan ondersteuning, bij curatie en/of preventie.


“Wat speelt er bij jullie op de zaak?”

StressAlertSystemOm dit soort vragen duurzaam aan te kunnen pakken en gedegen te kunnen beantwoorden werkt Stream Integrale Massage samen met Stress Alert System. Een specialist op het gebied van stresspreventie.

Middels periodiek online stressonderzoek worden mens en organisatie ondersteund bij het bewaken van een gezond stressniveau.

Stream Integrale Massage werkt samen met Stress Alert System om organisaties te helpen bij de realisatie van hun arbotaken: Onafhankelijk, ontzorgend en u blijft zelf aan het stuur.

Curatieve zorg:

Bijdragen om ziekteverzuim te reduceren via:

- Klachtgerichte integrale massage en

-therapie +

- Integrale ontspanningsmassage.


Preventief medisch ondersteunend onderzoek:

Online vragenlijst (StressAlertSystem): mensen onderzoeken hun stresssituatie (2 keer per jaar) en de resultaten worden weergegeven in een rapportage. Deze kan worden besproken met een coach en dient als basis voor een persoonlijke verbeteraanpak en preventie.

Preventie:

- Individuele coaching, begeleiding en/of verwijzing.

- Groepsgewijze workshops o.l.v. Stress Alert System.

- Persoonsgerichte integrale massage:

Onderzoekend,

V erkennend,

Onderhoudend.

Gericht op voorkomen van herhaling en/of het aanleren van ander gedrag.

Vroegtijdig signaleren en verdere ontwikkeling voorkomen


Wie de achterliggende oorzaak van stress niet begrijpt, lost stress niet op en loopt zichzelf uiteindelijk voorbij.

Stress-Alert-System heeft zich gespecialiseerd in het vroegtijdig signaleren en voorkomen van stressontwikkeling.

Stress-Alert-System heeft zich tot doel gesteld om een bewustwordingsproces op gang te brengen. “Het gesprek met de ander begint bij het gesprek met jezelf”

Het werkt als volgt:


- Halfjaarlijks online stressonderzoek met open vragen voor klant en opdrachtgever.


- Uitgebreide rapportages op individueel- en teamniveau.


- Halfjaarlijkse doorverwijzing van deelnemers die op basis van de onderzoeksresultaten in aanmerking komen voor een (preventieve) interventie of een health-check.


- Aanbeveling van de belangrijkste stresstopics op teamniveau (werk/privé)


- Actief inzetten op stresspreventie op individueel- en teamniveau.


- Halfjaarlijks meten of de aangeboden interventies (coaching en workshops) het gewenste resultaat opleveren.


- Alles online en samen met de (zorg)professionals waar u op vertrouwt.


Stresspreventie:

Net zo gewoon als naar de tandarts gaan.Stream Integrale Massage en StressAlertSystem ontzorgen directies, managers en HR-medewerkers met aanvullende zorgoplossingen.

  • - Laagdrempelig
  • - Hands on
  • - U betaalt niet de hoofdprijs.


Stresspreventie vereist o.a. persoonlijk inzicht, anders denken en anders doen. Het kan uw organisatie veel opleveren. Met Stress-Alert-System® kunt u tot 75% besparen op stressgerelateerde verzuimkosten.

Wilt u weten welke voordelen uw organisatie kan realiseren?

Neem eens contact op met Willem Baltes. Bel 06-42212267 voor het maken van een afspraak, mail naar info@streamintegraal.nl of vul het contactformulier in.

Willem Baltes werkt als stresspreventiecoach met Stress-Alert-System®. Hij bespreekt graag de mogelijkheden om u persoonlijk, uw team / afdeling of uw gehele organisatie te ondersteunen.

Stress: je kunt het maar beter voor zijn.